tisdag 25 september 2012

HÖNAN ELLER ÄGGET?

HÖNAN ELLER ÄGGET?

Jag ska vara ärlig och säga att jag blev förvånad över att jag tyckte att den här boken var bra! När vi fick den trodde jag att det bara var en läsläxa som de flesta andra: lång, tradig och till synes meningslös. Men den här boken var inte riktigt det. Den här boken hade något bra!
Det bästa med boken var att jag från första kapitlet tyckte att jag både kände igen mig i, och förstod huvudpersonen. Inte direkt för att jag delade någon erfarenhet eller liknande med honom, utan vi mer tänkte lika... eller nåt...

Ett viktigt tema i den här boken är hur vi stoppar människor i olika "fack", och att det påverkar oss. Men den KAN också handla att det går att medvetet placera sig själv i ett fack och där igenom påverka andra!

På lektionen idag nämnde vi att det var olyckligt att Changez blev bemött på det sättet han blev bara för att han hade skägg, och därför blev han arg och började försöka stoppa Amerika, han blev "fundamentalist".

Men jag undrar om han inte redan var arg på Amerika eller kanske var han så stolt över sin bakgrund att när det blev krig var det ursprunget som fick hans stöd. Var det därför han tog på sig skägget? För att medvetet placera sig i facket? Alltså vad kom först fundamentalisten eller skägget?